Plasme Termice Nano, plasma termica, pret bun, inovatie tehnologica, sistem de incalzire electric, plasma termica nano cu infrarosu, panouri solare, confort termic

Casa viitorului are Plasme Termice Nano

Inovaţia tehnologicã va fi prezentã în câţiva ani în tot mai multe locuinţe ale ieşenilor, pentru a reduce consumul şi pentru un confort sporit. Plasmele Termice Nano şi panourile solare atrag tot mai mulţi clienţi dornici sã investeascã pentru a achita facturi mai mici şi pentru a îmbrãţişa spiritul eco. Sistemele de încãlzire sunt primele care vor intra în casele ieşenilor sub forma unor tehnologii avansate.
Dacã facturile prea ridicate, iar confortul termic nu este cel dorit, puteţi lua în calcul o investiţie în modernizarea sistemelor de încãlzire, care sã fie recuperatã în câţiva ani. Pentru cei care doresc sã îmbine utilul cu plãcutul, o opţiune ar putea fi plasmele termice nano cu infraroşii. Sunt aparate moderne asemãnãtoare unor televizoare cu ecran plat, care însã nu permit vizionarea meciurilor de fotbal sau a serialelor preferate, ci emanã cãldurã. „Este un sistem de încãlzire electric care faţã de alte sisteme nu încãlzeşte aerul, ci corpurile. Ne referim la pereţi, mobilã şi corpul uman. Prin acest sistem, corpurile devin elemente încãlzitoare care menţin temperatura pentru mult timp”, ne-a explicat reprezentantul Infra Nano la Iaşi, companie ce instaleazã panouri radiante cu infraroşu. Spre exemplu, deşi temperatura camerei este de 23 de grade, aceasta nu este uniformã, aspect ce poate fi reglat prin intermediul plasmelor termice nano. Consumul este mai redus cu 10-30 de procente faţã de cel al unei centrale termice, în funcţie şi de suprafaţa ce trebuie încãlzitã. „Printre avantaje se numãr consumul redus de curent electric, aspectul estetic, lipsa poluãrii şi a radiaţiilor. Timpul de funcţionare este de 2-3 ore pe zi. Sunt disponibile mai multe tipuri de panouri, care pot acoperi suprafeţe între 15 şi 30 metri pãtraţi, costurile fiind între 270 şi 490 de euro. Spre exemplu, pentru un apartament cu douã camere, cele patru panouri costã în jur de 5.000 de lei”, a adãugat reprezentantul firmei. Iar clienţii nu se lasã aşteptaţi. Anul trecut, numai prin Infra Nano au fost montate peste 200 de plasme termice nano la Iaşi, iar numãrul cererilor se aşteaptã sã fie tot mai mare.

Deranj minim la instalare
Avantajele derivã şi din efortul minim pentru instalarea panourilor. Deranjul este minim în apartament, pentru cã nu presupune decât patru gãuri în perete. Nu este nevoie de proiect sau autorizaţie, iar odatã montate nu necesitã întreţinere. Beneficiarii pot regla independent temperatura în fiecare camerã şi pot decide în câte încãperi sã monteze astfel de instalaţii. Factura lunarã la energie electricã este estimatã la 200 de lei (pentru un apartament cu douã camere, neizolat termic) şi poate scãdea la 100 de lei, dacã locuinţa este izolatã.
Prin comparaţie cu montarea unei centrale de apartament, costurile, dar şi deranjul la instalare sunt mai mici. În schimb rãmâne problema apei calde, care poate fi rezolvatã cu un boiler.