degivrare, degivrare iasi, degivrare infra nano, pret degivrare, degivrare romania,degivrare moldova, degivrarea acoperisurilor, degivrarea jgheaburilor, cabluri incalzitoare electrice, inlaturare gheata

Degivrare

Degivrarea este un proces de înlăturare a straturilor de chiciura sau gheața formate pe anumite suprafețe pe timp de iarnă sau când temperatura este scăzută.

Degivrarea se poate realiza prin metode mecanice (răzuire, împingere), prin aplicarea căldurii (degivrare cu ajutorul montării unor cabluri încălzitoare electrice), prin utilizarea substanțelor lichide sau solide care scad nivelul de îngheț al apei (diverse săruri, alcooli, glicoli) sau printr-o combinație a acestor trei tehnici.

În prezent, degivrarea cailor de acces (parcări, alei, pavaje, scări exterioare, cai de rulare, platforme de încărcare și poduri) se poate realiza tot prin intermediul instalării unor cabluri electrice. Acestea sunt instalate sub asfalt sau beton, fiind invizibile și eficiente.

În cazul degivrării acoperișurilor și jgheaburilor, se utilizează cabluri încălzitoare electrice iar temperatura este setată manual sau automat prin intermediul unui termostat.

Cablurile se fixeaza pe acoperiș sau pe jgheaburi, în locurile unde există pericolul formării gheții sau zăpezii, cu ajutorul unor cleme de fixare. În general, puterea necesară instalată pentru acoperiș este de 250 W/m². Pentru a preveni formarea gheții, cablurile încălzitoare trebuiesc instalate în partea inferioară a acoperișului. Instalarea cablurilor încălzitoare pentru acoperiș este în general susținută prin amplasarea unui sistem de prevenire a alunecării zăpezii.

Puneti-ne o intrebare / Scrie un comentariu (review)


* Campuri obligatorii